Index Vakbarát Hírportál

Megbízható Munkaadó díjat nyert a Rossmann

2024. május 31., péntek 10:30

Ahogyan minden munkavállalónak jólesik az elismerés, a munkaadóknak is szükségük van a visszajelzésekre. Ebből kapott most meglehetősen pozitívat a Rossmann Magyarország Kft. is, amely munkáját a Német–Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara „Megbízható Munkaadó” díjával ismertek el.

A NémetMagyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) éves taggyűlésének keretében május 16-án 37 vállalat vehette át a „Megbízható Munkaadó 2024/2026” elismerő címet, köztük a Rossmann Magyarország Kft., amely már másodjára került a legjobbak közé.

A díjjal olyan vállalatokat jutalmaznak, amelyek példaértékű és megbízható módon gondoskodnak munkatársaik munka- es életkörülményeiről. A kitüntető díjat Németh Kornél ügyvezető és Kiss Judit HR-vezető vette át a DUIHK májusban megrendezett éves taggyűlésén.

A Rosmann lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint a 2017-ben életre hívott kezdeményezés célja, hogy felhívja a cégek figyelmét a munkavállaló-barát környezet fontosságára és a munkahelyi feltételek folyamatos javítására ösztönözze a vállalatokat. A pályázat során egy komplex kritériumrendszernek kell megfelelnie annak, aki szeretné elnyerni a cím viselésének jogát. A pályázó cégeknek ismertetniük kell gyakorlati megoldásaikat, vállalati irányelveiket javadalmazás, szociális-jóléti juttatások, toborzás, onboarding, egészség és munkakörülmények, képzés és továbbképzés, fejlődési és karrierlehetőségek tekintetében.

„Nagy büszkeséggel tölt el bennünket, hogy az idei évben újra elnyertük a DUIHK – Német–Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara által odaítélt Megbízható Munkaadó 2024/2026 címet, melyet azokkal a komplex HR-megoldásokkal érdemeltünk ki, melyeket munkavállalóink jólléte érdekében fejlesztettünk ki. Külön öröm számunkra, hogy a 2022-es pályázati anyagban bemutatott intézkedéseink sorát az idei évben számos olyan komoly intézkedéssel tudtuk kiegészíteni, amelyek nagyon pozitív fogadtatásra leltek munkatársaink körében.”

A Rossmann Magyarország 2022-ben elnyerte a Kincentric Legjobb Munkahely díját is, ami azért különösen fontos számunkra, mert a cím a saját munkatársaink visszajelzésén alapszik. Ez a két díj mutatja meg legjobban számunkra, hogy hogyan látják a Rossmannt mint munkahelyet kívülről, illetve belülről

– emelte ki Németh Kornél, a Rossmann Magyarország ügyvezetője.

Az ügyvezető mellett a cég HR-vezetője, Kiss Judit is fontos mérföldkőnek tartja azt, hogy sikerült elhódítaniuk a díjat. 

A Megbízható Munkaadó díj azért is kiemelten fontos számunkra, mert a pályázat célja maximálisan egybecseng a Rossmann által képviselt értékekkel. Kiemelt célunk, hogy olyan munkakörnyezetet és munkahelyi légkört alakítsunk ki, melyben munkatársaink számára érzékelhető a gondoskodás, a bizalom, a transzparencia és a fejlődés is. Az elmúlt két év során számos olyan intézkedést vezettünk be, melynek fókuszában a munkavállalóink támogatása áll 

– mondta.

A HR-szakember hozzátette: „Ezt a célt szolgálja például az EAP, azaz a Számíthatsz ránk! programjuk is, amelynek keretében munkatársaink tapasztalt szakemberektől kaphatnak tanácsot jogi, pénzügyi, magánéleti és életmóddal kapcsolatos kérdésekben. De itt említeném meg a 2022. decemberben bevezetett Szociális Alapot is, melynek célja az önhibájukon kívül krízishelyzetbe került munkatársaink, anonimitás biztosítása melletti megsegítse. A támogató intézkedések mellett természetesen helyet kapnak a közösséget építő különböző rendezvények, valamint a folyamatok egyszerűsítését szolgáló digitális megoldások is.”

A Rossmann Magyarország Kft. több mint 2100 munkavállalót foglalkoztat, 250 üzletből álló bolthálózata mellett pedig egy, a drogériák körében kiemelkedő webshopot is üzemeltet – írja a cég közleménye.

Rovatok