Index Vakbarát Hírportál

14 milliárd forint értékű beruházás valósul meg Sóskúton

2024. május 31., péntek 12:53

Varga Mihály pénzügyminiszter a Bayer Construct Zrt. kapacitásbővítő beruházásának átadó ünnepségén kijelentette, hogy tovább kell erősíteni a magyar gazdaság önellátását és szuverenitását, amelynek fontos része az építőipar fejlesztése.

„Az építőipar akkor tud húzóerőként működni a gazdaságban, ha nemcsak a teljesítményét növeli, hanem a hatékonyságát és versenyképességét is” – hangsúlyozta Varga Mihály Sóskúton.

A pénzügyminiszter elmondta, hogy 2010-ben „a munkaalapú gazdaság kialakításakor” fontos szerepe volt a beruházásoknak és a hozzá kapcsolódó építőiparnak, és szerinte ennek a szemléletváltásnak köszönhetően mára Magyarország GDP-je megháromszorozódott.

Az elmúlt négy nehéz év során megvédtük Európa egyik legkiterjedtebb családtámogatási rendszerét és megőriztük a korábban létrehozott 1 millió új munkahelyet is

– hangoztatta Varga Mihály. Hozzátette, hogy 2024 szerinte már a gazdaság újraindításának az éve lehet.

A pénzügyminiszter elmondta, hogy a nagy hitelminősítők továbbra is befektetésre ajánlják Magyarországot, továbbá ismertette, hogy az összesen 14 milliárd forint értékű beruházással a Bayer Construct lehet Magyarország első olyan építőipari vállalkozása, amely az építkezések összes munkafolyamatát saját gépekkel tudja kivitelezni.

Rovatok