Index Vakbarát Hírportál

Százmillió dolláros rizikót vállalt egy befektető, kilőttek a részvények

2024. június 4., kedd 07:07

Keith Gill, a közösségi médiában Roaring Kitty felhasználóként ismert influenszer-befektető bizonyítéknak szánt képernyőképpel jelentkezett a közösségi médiában vasárnap, amelyen láthatóvá vált, hogy az amerikai pénzügyi elemző portfóliójában jelentős mennyiségű GameStop törzsrészvény és vételi opció található meg. A bejegyzés hatására hétfőn a tőzsdenyitás előtti kereskedésben közel duplájára emelkedtek a videójáték-viszonteladó papírjainak értékei.

A GameStop videójáték-kiskereskedő cég részvényei hétfőn szárnyaltak a piaci nyitás előtti kereskedésben, miután Keith Gill – ismertebb nevén Roaring Kitty, a 2021-es mémrészvény-őrületet inspiráló férfi – közzétette a bizonyítékait a játékkereskedésben elfoglalt hatalmas pozíciójáról – írja a Forbes

Keith Gill amerikai pénzügyi elemző és influenszer hosszú kihagyás után vasárnap este ismét aktívvá vált a közösségi médiában. Az elemző közzétett egy képernyőképet, amelyen látható, hogy portfóliójában jelentős mennyiségű GameStop törzsrészvény és vételi opció található meg.

A BEFEKTETŐ A PÉNTEKI ZÁRÓ ÁRFOLYAM SZERINT 5 MILLIÓ GAMESTOP-RÉSZVÉNNYEL RENDELKEZIK, 115,7 MILLIÓ DOLLÁR ÉRTÉKBEN.

A Redditre feltöltött, portfóliójáról készült képernyőképen 120 000 vételi opciót is látszott, amelyeket egyenként körülbelül 5,68 dollárért vásárolt, és amelyek június 21-én járnak le, 20 dolláros kötési áron.

A játékbolt részvényei 23,14 dolláron zártak pénteken. A GameStop részvények értéke azóta több mint kétszeresére emelkedett a hétfői tőzsdenyitás előtti kereskedésben.

Bár később részvényenként 40,60 dollárra süllyedt az árfolyam, ez még így is körülbelül 75 százalékos ugrást jelent.

Pár hete is hasonló történt

A közösségi médiában először három hete tért vissza Keith Gill, ami a videójáték-kereskedő részvényeiben óriási ralit indított. A részvények értéke májusban csaknem megduplázódott (bár később vissza is esett). Gill akkor még csak egy, a székében előre dőlő férfiról készült képet tett közzé, de már ennyi elég volt a vásárlási láz kitöréséhez.

A Roaring Kitty név alatt Gill egy rejtélyes képet is posztolt egy UNO-reverse kártyáról az X-en a hétfői kereskedés kezdete előtt.

A kártyát arra használják, hogy megfordítsák a játék irányát a népszerű kártyajátékban, és az utóbbi években a kártya mémként terjedt el, hogy jelezze a visszatérést vagy valamilyen karmikus megtorlást. A szöveget nem tartalmazó poszt nagyon hamar több mint 5 millió megtekintést, 15 ezer retweetet és 57 ezer lájkot kapott.

(Borítókép: Keith Gill. Fotó: Pavlo Gonchar / SOPA Images / LightRocket / Getty Images)

Rovatok