Index Vakbarát Hírportál

Újabb telefonos csalásokkal támadják az ügyfeleket

2024. június 10., hétfő 11:06

Újra megjelentek a magukat a jegybank munkatársainak kiadó kiberbűnözők, akik ezúttal biztosítási és befektetési tanácsokkal látják el a magyar ügyfeleket.

Gyanús pénzmozgások észlelésével keresik meg a magukat a Magyar Nemzeti Bank (MNB) munkatársainak kiadó kiberbűnözők a magyar ügyfeleket – adta hírül az MTI. 

A fenyegető hangnemmel telefonálók egy állítólagos rendőrt, azaz az ő tettestársukat is bekapcsolják a vonalba, akikkel együtt nyomás alatt tartják a megkeresett személyeket.

Korábban már beszámoltunk hasonló megkeresésekről, a jegybankhoz érkezett panaszok szerint a csalók most is rávették több esetben áldozataikat a „befektetésre”, azaz egy általuk megadott ATM- vagy bitcoinautomatánál való befizetésre kényszerítik a megkeresett személyeket.

Az MNB tájékoztatása szerint az ilyen megkeresések esetén érdemes az ügyfelek bizalmas adatainak megadása nélkül pontosító kérdéseket feltenni, ha pedig az illető bármilyen gyanút észlel, akkor azonnal meg kell szakítani a beszélgetést, és a jegybank ismert ügyfélszolgálati telefonszámain jelenteni az esetet.

Rovatok