Index Vakbarát Hírportál

Új feladatokat kapott Varga Mihály, azonnal cselekednie kell

2024. június 18., kedd 11:22

A hétfő este megjelent Magyar Közlönyben részletezték, milyen új feladatokat kapott Varga Mihály pénzügyminiszter.

A kormány ismét bővíti az Egészségbiztosítási Alap gyógyító-megelőző ellátásokra szánt idei keretét. Varga Mihály pénzügyminiszternek 41 milliárd 26 millió 900 ezer forintot kell előteremtenie azonnali hatállyal a kórházi adósságok konszolidálására – írja a 24.hu a hétfő este megjelent Magyar Közlöny alapján. 

Ezzel egyidejűleg a kormány visszavonta a korábbi határozatát az állami egészségügyi intézmények hűtés- és fűtéskorszerűsítési beruházásairól. Egy másik, Orbán Viktor miniszterelnök által aláírt határozat szerint a kormány támogatja, hogy a nevelőszülői hálózatokat működtető szervezetek több mint 2 milliárd forintot kapjanak a nevelőszülőknél elhelyezett gyermekek ellátására.

Ezt az összeget a Rezsivédelmi Alapból kell biztosítani, méghozzá azonnal.

Emellett a kormány döntött a Központi Maradványelszámolási Alapból történő fejezetek közötti és fejezeten belüli előirányzat-átcsoportosításokról, a 2022-es kötelezettségvállalásokkal terhelt költségvetési maradványok felhasználásáról és újabb kötelezettségvállalások engedélyezéséről. Varga Mihálynak ezúttal 10–20 milliárd forint közötti összegeket kell átcsoportosítania.

A lap emlékeztet, hogy áprilisban már egyszer növelték az Egészségbiztosítási Alap gyógyító-megelőző ellátásokra szánt keretét, akkor 63 milliárd 439 millió 700 ezer forintot kellett biztosítani.

Rovatok