Index Vakbarát Hírportál

Schadl–Völner-ügy: az egyik elítélt 73 milliós osztalékot vett fel, miután enyhítették a büntetését

2024. június 20., csütörtök 09:18

A Schadl–Völner-ügy nyolcadrendű vádlottját februárban jogerősen elítélték, mert bevallotta, hogy kenőpénzt fizett Schadl Györgynek, a végrehajtói kar volt elnökének. A bíróság ötmillióról két és félmillió forintra csökkentette a kiszabott pénzbüntetését, ugyanakkor közben a nyolcadrendű vádlott 73 millió forintos osztalékot vett ki a végelszámolás alatt álló irodájából.

Bár korábban megírtuk, hogy akár fel is menthetik Völner Pált, pár napja mégis meglepő helyen tűnt fel, amikor luxusterepjáróval ment lángosozni. A korábbi államtitkár egy Audi Q5-ös terepjáróval vitte a családját.

Nemrég a Schadl-ügy nyolcadrendű vádlottja, M.E. beismerte, hogy megbízatásáért kenőpénzt fizetett Schadl Györgynek, majd 73 millió forintos osztalékot vett ki a végelszámolás alá került végrehajtói irodájából – írta meg a 24.hu.

A vádlott jogerősen 2,5 millió forint pénzbüntetést kapott még februárban, amikor a büntetését 5 millió forintról lecsökkentették. A bíró mindezt azzal indokolta, hogy az összeget korábban eltúlzottan állapították meg. Az Ítélőtábla szerint a vádlottak nyilatkoztak a vagyoni, jövedelmi viszonyaikról,

és egyikük sem számolt be az átlagtól eltérő összegű jövedelemről.

A 24. hu azt írja, hogy M. E. végrehajtói irodája végelszámolás alatt áll, de a nyolcadrendű vádlott most 73 millió forintos osztalékot vett fel belőle. Az iroda 2018 augusztusától 2021 novemberéig 426 millió forint profitot ért el, M. E. pedig 254 millió forint osztalékot adott Schadl Györgynek, aki viszont 57 millió forintot fizetett neki.

A Schadl–Völner-ügy nyolcadrendű vádlottja nem kívánt nyilatkozni. Azonban Csiha Gábor, a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség szóvivője úgy fogalmazott, hogy M.E büntetésének az ítéleti belső arányosságával indokolható, valamint azzal, hogy a vádlott gyeden van.

A szóvivő arra is kitért, hogy az ügyészség az ötmilliós pénzbüntetés helybenhagyását kérte, ugyanakkor szerintük M. E. végrehajtóként megszerzett jövedelme nem bűnös úton szerzett összeg.

Rovatok