Index Vakbarát Hírportál

Magyarország biztosítja a német autógyártók és a keleti beszállítók közötti együttműködést

2024. június 21., péntek 18:16

Szijjártó Péter közösségi oldalán jelentkezett be élőben Berlinből, ahol a Német Autóipari Szövetség (VDA) ügyvezető igazgatójával, Andreas Radéval, illetve az Audi berlini képviseletének vezetőjével, Thomas Schwarzcal tárgyalt.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint Magyarország továbbra is kész biztosítani a német autógyártók és a keleti beszállítók közötti zavartalan együttműködést – áll a minisztérium közleményében.

A tárcavezető a Német Autóipari Szövetség (VDA) ügyvezető igazgatójával, Andreas Radéval, illetve az Audi berlini képviseletének vezetőjével, Thomas Schwarzcal folytatott tárgyalásait követően hangsúlyozta, hogy ma az autóipar forradalmi technológiai átalakuláson megy keresztül, és a német gyártók is nagy erőkkel dolgoznak az elektromos átálláson, hatalmas összegeket, tízmilliárd eurókat fektetnek kutatás-fejlesztésbe a versenyképesség megőrzésére az új korszakban.

„Jól látszik, és Magyarország kiváló példa erre, hogy ez az átalakulás, ez a technológiai átállás nemcsak nemzetgazdasági, hanem vállalati szinten is akkor tud igazán sikeres lenni, ha a nemzetközi kereskedelem szabad, ha a gazdasági együttműködés globálisan nem ütközik akadályokba, ha a kelet-nyugati vállalati együttműködést senki nem akadályozza” – mondta.

A külügyminiszter Berlinből jelentkezett be élőben a Facebook-oldalán, ahol a követői számára is bejelentette a támogatást.

Rovatok