Index Vakbarát Hírportál

Erősödött a forint szerda reggel

2024. június 26., szerda 08:30

A magyar valuta szerda reggelre erősödött a főbb devizákkal szemben. Szakértők szerint a forint árfolyama a következő hetekben is a 390-400-as sávban ingadozhat az euró ellenében.

Erősödött a forint jegyzése a főbb devizákkal szemben szerda reggel kedd kora estéhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon – számolt be az MTI.

Múlt héten a hét első felében 394 alá erősödött a forint jegyzése az euróval szemben, majd átmenetileg 398 közelébe gyengült a hét végéhez közeledve.

A visszalépésben szerepet játszott, hogy az Európai Bizottság bejelentette, túlzottdeficit-eljárás indítását kezdeményezi hét tagállam, köztük Magyarország ellen. A magyar fizetőeszköz az elmúlt hét végi gyengülést követően ismét erősödni látszik. 

Az euró június 26-án reggel hétkor 395,65 forintra gyengült a kedd kora esti 395,98 forintról.

A svájci frank árfolyama 413,57 forintról 412,61 forintra csökkent, a dolláré pedig 369,84 forintról 369,36 forintra süllyedt. Az euró jegyzése a kedd kora esti 1,0703 dollárról 1,0711 dollárra erősödött.

Így mozoghat a héten a forint

Az Indexnek Czibere Ákos, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője elmondta, hogy ezen a héten szerdán befutnak a magyar folyó fizetési mérleg adatai, ami várhatóan nem hoz nagy meglepetést, csütörtökön pedig az amerikai GDP-adatokat ismerjük meg, de ennek az előzetes adatai ugyancsak ismertek már, így ennek sem kellene jelentős mozgásokat kiváltania. Emellett pénteken a KSH is közöl munkaerőpiaci, ipari és turisztikai számokat, azonban ettől sem várnak forintmozgató hatást a szakértők.

A FORINT ÁRFOLYAMA A KÖVETKEZŐ HETEKBEN IS A 390–400-AS SÁVBAN INGADOZHAT AZ EURÓ ELLENÉBEN

– jelezték lapunknak az MBH és a Makronóm Intézet szakértői. Az Equilor szerint ugyanakkor az euró–forint árfolyamában a 390–405-ös, míg a dollár–forint esetében a 360–380-as tartomány látszik bejárhatónak. Az elmúlt néhány hétben megindult nagyobb mozgások miatt kissé kitágultak a lehetséges mozgási tartományok.

Rovatok