Index Vakbarát Hírportál

Újabb jó hírt kaptak az autósok az üzemanyagárakról

2024. július 15., hétfő 16:13

Keddtől ismét változnak az üzemanyagárak, így a benzinesek és a dízelesek is kedvezőbb áron tankolhatnak a magyarországi kutakon.

holtankoljak.hu szerint július 16-tól tovább csökkennek az üzemanyagárak. A benzin nagykereskedelmi ára 2 forinttal lesz olcsóbb, míg a gázolajért 3 forinttal kell kevesebbet fizetni.

A portál felhívja a figyelmet, hogy az elmúlt időszakban komoly eltérések voltak az üzemanyagok árazásánál. A kutakon megjelenő összegek sok esetben eltérnek a nagykereskedelmi árváltozásoktól. 

Amennyiben a magyarországi kutakon is érvényesítik a változást, úgy a következő átlagárakkal találkozhatnak keddtől az autósok:

Ahogy az Index beszámolt róla, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter már a legutóbbi Kormányinfón is bejelentette, hogy a magyar állam élhet a meglévő szabályozási eszközeivel, de csak végső esetben. Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter a hazai piacon kialakult magas üzemanyagárak miatt július 8-án behívatta hivatalába a magyar üzemanyag-kereskedők képviselőit.

A tárcavezető közölte, azonnali lépéseket vár az üzemanyag-kereskedőktől, hogy értékesítsék olcsóbban az üzemanyagot, és a lehető leghamarabb a szomszédos országok átlagára alatt legyenek a hazai üzemanyagárak. Nagy Márton kijelentette, hogy amennyiben nem történik elmozdulás a szomszédos országok átlagára felé, úgy a kormány a családok megvédése érdekében kész szabályozó eszközökkel beavatkozni az üzemanyagpiacon.

Rovatok