Index Vakbarát Hírportál

A magyarok többségének álom marad a nyaralás

2024. július 16., kedd 17:49

A Publicus Intézet legfrissebb felmérése alapján a magyarok 69 százaléka nem tervez nyaralást 2024-ben. A válaszadók döntő többsége egy hétre sem tudna pihenni menni, vagy hónapokon keresztül kellene spórolniuk ahhoz, hogy egy utazást kifizessenek.

A Publicus Intézet legfrissebb felmérése szerint a magyarok többsége nem tud nyaralni menni az idén. Összesen ezer embert kérdeztek meg, közülük 69 százalék nem tervez nyaralást, 29 százalék tervez vagy már nyaral, míg 2 százalék nem tudott válaszolni – számolt be róla az RTL Híradó. 

A döntő többség azt válaszolta, hogy egy hétre sem tud idén pihenni menni. A megkérdezettek 44 százalékának hónapokon keresztül kellene spórolni, egy százaléknak pedig hitelt kellene felvennie a nyaraláshoz. 

válaszok alapján az utazók többsége 100 és 300 ezer forint között tartanák a keretet. Ennél drágább nyaralást csak kevesen tudnak megfizetni. A statisztika alapján a 60 évnél idősebbek alig mennek nyaralni. 

A Publicus Intézet szerint egyre szélesebbre nyílik a társadalmi olló, ugyanis egyre többen vannak azok akik nem tudnak elmenni nyaralni, mint ahogyan azok is, akik évente többször terveznek utazást. 

Vasárnap Kőrösszakálon mérték a legmelegebbet, 41 fokot, amellyel egy száztizenhat éves melegrekord is megdőlt. A Hajdú-Bihar vármegyei faluban a többségnek csak álom marad a nyaralás.

Egy helyi férfi az RTL Híradó kérdésére elmondta, hogy utoljára akkor hagyta el a települést, amikor iskolásként osztálykirándulásra vitték. Az itt élő 18–25 év közötti korosztálynak szintén nem marad pénzük pihenésre. A csatornának két fiatal mesélt arról, hogy diákmunkát vállalnak, amiből a következő évi kollégiumi költségeiket tervezik kifizetni. 

Rovatok