Index Vakbarát Hírportál

Nincs megállás, újabb csökkenés jön a kutaknál

2024. július 19., péntek 18:23

A hétvégétől 4-4 forinttal csökken az üzemanyagok nagykereskedelmi ára. A héten ez már a harmadik alkalom.

Szombattól ismét változik mind a benzin, mind a gázolaj nagykereskedelmi ára. Most 4-4 forinttal csökken mindkét üzemanyag ellenértéke. Ezzel párhuzamosan valamilyen mértékben várhatóan csökkennek a kiskereskedelmi árak is.

Az, hogy ez miként jelenik meg a benzinkutakon, szombaton derül ki – írta a holtankoljak.hu pénteken. 

Az aktuális átlagárak pénteken a kutakon:

Legutóbb szerdán írtunk arról, hogy csütörtökről csökkent az üzemanyag ára. A holtankoljak.hu pedig korábban arra hívta fel a figyelmet, hogy az elmúlt időszakban komoly eltérések voltak az üzemanyagok árazásánál, és hogy a kutakon megjelenő összegek sok esetben eltérnek a nagykereskedelmi árváltozásoktól. Bujdos Eszter, a portál ügyvezetője arról beszélt a közelmúltban, hogy minek tudható be a különbség.

A portál – tőlük szokatlan módon – korábban mindehhez egy kommentárt is fűzött, amelyben azt írták: „Újra forrong a levegő (nem csak a kánikula miatt) a benzinkutasok körül, ugyanis a nagykereskedelmi árcsökkentés eltérő mértékben került eddig érvényesítésre a kutakon (kevesebbet csökkentettek).”

„Olvashatjuk a szalagcímeket, hogy elindult a nyerészkedés és a korábban elveszített hasznok visszaszerzése. Feltételezem, hogy fordított esetben (a nagykeráremelés nem jelenne meg a kutak áraiban), ennek nem lenne hírértéke, amin lehet mérgelődni. Pedig volt rá példa idén májusban” – fogalmaztak, hozzátéve:

„Fura ez az üzemanyagtéma, mindenki is ért hozzá, hiszen sokunkat érint a benzin és gázolaj árának alakulása. Közben mégsem firtatjuk azt, hogy a pék mennyit keres 1 kilogramm kenyéren, vagy a fagyiban felhasznált tej ára éppen hogyan változott adott héten. Pedig ezek is sokunkat érintenek.”

Rovatok