Index Vakbarát Hírportál

Újabb árcsökkenés jön a hazai benzinkutakon

2024. július 22., hétfő 16:52

Elkezdődött egy újabb hét az üzemanyagiparban is, ennek eredményeképpen kedden jön is az újabb csökkenés a hazai kutakon. A benzin 2, a gázolaj 3 forinttal lesz olcsóbb a nemrég közölt adatok szerint.

Keddtől ismét változik mind a benzin, mind a gázolaj nagykereskedelmi ára – írja a holtankoljak.hu. A benzin esetében 2, a gázolaj esetében pedig 3 forintos csökkenés lép életbe a nagykereskedelmi árakban , így várhatóan a következő átlagárakkal találkozhatunk a hazai kutakon:

Legutóbb szombatoncsökkent az üzemanyag ára. A holtankoljak.hu pedig korábban arra hívta fel a figyelmet, hogy az elmúlt időszakban komoly eltérések voltak az üzemanyagok árazásánál, és hogy a kutakon megjelenő összegek sok esetben eltérnek a nagykereskedelmi árváltozásoktól.

„Olvashatjuk a szalagcímeket, hogy elindult a nyerészkedés és a korábban elveszített hasznok visszaszerzése. Feltételezem, hogy fordított esetben (a nagykeráremelés nem jelenne meg a kutak áraiban) ennek nem lenne hírértéke, amin lehet mérgelődni. Pedig volt rá példa idén májusban” – fogalmazott Bujdos Eszter, a holtankoljak.hu ügyvezetője, hozzátéve: „fura ez az üzemanyagtéma, mindenki is ért hozzá, hiszen sokunkat érint a benzin és gázolaj árának alakulása. Közben mégsem firtatjuk azt, hogy a pék mennyit keres 1 kilogramm kenyéren, vagy a fagyiban felhasznált tej ára éppen hogyan változott adott héten. Pedig ezek is sokunkat érintenek.”

Rovatok