Index Vakbarát Hírportál

Újabb jó hírt kaptak az autósok, érdemes a benzinkutak felé venni az irányt

2024. július 24., szerda 11:11

Csütörtöktől a benzin ára ezúttal 2, a gázolaj ára 4 forinttal lesz kevesebb, így a benzin esetében átlagosan 608, a gázolajért pedig 616 forintot kell majd fizetni literenként a benzinkutakon.

Csütörtökön tovább csökkennek a nagykereskedelmi üzemanyagárak a benzinkutakon. A benzin ára ezúttal 2, a gázolaj ára 4 forinttal lesz kevesebb. Így az alábbi átlagárakra lehet készülni:

A Központi Statisztikai Hivatal múlt pénteken közzétett adatai szerint Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 616 forint volt az EU Weekly Oil Bulletin alapján, ami 10 forinttal, 1,7 százalékkal volt magasabb a régiós átlagértéknél. A szomszédos országokban az átlagár 623 forint volt, a magyar ár 1,1 százalékkal, azaz 7 forinttal volt alacsonyabb.

A dízel üzemanyag heti átlagos ára Magyarországon 623 forint volt, ami 19 forinttal, 3,1 százalékkal haladta meg a régiós, 604 forintos átlagárat. A szomszédos országokban 625 forint volt a dízel átlagára, a magyar adat 0,3 százalékkal, azaz 2 forinttal volt ennél alacsonyabb.

A KSH szerint a 95-ös benzin átlagára Magyarországon 1 forinttal emelkedett az előző heti adathoz képest. A régiós és szomszédos országokban a benzin átlagára 4, illetve 3 forinttal csökkent. A gázolaj átlagára Magyarországon 3 forinttal csökkent egy hét alatt. Ezzel párhuzamosan a régiós átlag is mérséklődött 6 forinttal. A szomszédos országokban a gázolaj átlagára 5 forinttal csökkent.

Végezetül érdemes kiemelni, hogy szombaton és kedden is csökkenést jelentettek be a hazai kutakon, így tudott kialakulni a korábban ismertetett átlagár.

Rovatok