Index Vakbarát Hírportál

Júliusban az OTP Bank, a Richter és a Mol bizonyultak a legnépszerűbb részvényeknek

2024. augusztus 1., csütörtök 13:34

Júliusban a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) vezető indexe, a BUX 74 051 ponton zárt, 2,7 százalékkal magasabban a júniusihoz képest, a mutató havi záróértéke júliusban rekordot ért el.

Júliusban az azonnali részvénypiac forgalma 226 milliárd forintot tett ki, ami napi átlagban 9,8 milliárd forintnak felel meg – írta az MTI.

A legnépszerűbb részvényeknek júliusban az OTP Bank, a Richter és a Mol bizonyultak a 145 milliárd, a 33,7 milliárd és a 28,2 milliárd forint értékű forgalommal.

A befektetési szolgáltatók között júliusban a Wood & Company zárt az élen 112,1 milliárd forinttal, az ERSTE és a Concorde követte, 98,1 milliárd és 95,2 milliárd forinttal.

A BÉT közleményében kiemelte, júliusban a globális tőzsdei hangulatot elsősorban az inflációs aggodalmak mozgatták. Az amerikai piacokon az S&P 500 és a Nasdaq indexek egyaránt emelkedtek, főként a technológiai és kommunikációs szektorok vezetésével.

Az európai tőzsdék vegyes eredményeket mutattak, míg Kína gazdasági növekedése tovább lassult. Júliusban a BÉT és az UniCredit Bank stratégiai együttműködési megállapodást kötött a középvállalatok versenyképességének és növekedési lehetőségeinek támogatására. Az együttműködés keretében a BÉT és az UniCredit Bank exkluzív BÉT-UniCredit Lounge fórumot hoz létre, ahol rendszeres találkozókat, képzéseket és eseményeket szerveznek a kiválasztott vállalatok vezetői számára.

Júliusban az árupiac csendes hónapot zárt, az összforgalom 123 millió forintot tett ki.

Rovatok