Index Vakbarát Hírportál

Újabb üzemanyagár-változás jön csütörtöktől

2024. szeptember 11., szerda 15:01

Csütörtökön ismét változnak az üzemanyagárak, így a benzinesek és a dízelesek is kedvezőbb áron tankolhatnak a magyarországi kutakon.

Szeptember 11-én tovább csökkennek az üzemanyagárak – írja a holtankoljak.hu.

portál szerint a Brent típusú olaj jelentős árcsökkenése a hazai kutak árait is befolyásolja. 

A benzin nagykereskedelmi ára 4 forinttal változik, míg a gázolajért 7 forinttal kell kevesebbet fizetni.

A benzin átlagára jelenleg 586 forint, míg a gázolajé 596 forint. A csütörtöki árcsökkentés érvényesítése után ennél is kevesebbért tankolhatnak az autósok.

A kormány célkitűzéseinek megfelelően halad az árcsökkentés

Utoljára szombaton csökkentek az üzemanyagárak Magyarországon, a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint így már 7 forinttal kedvezőbb a benzin ára a régiós átlagnál, míg a gázolajé megegyezik a régiós átlaggal. A Nemzetgazdasági Minisztérium szerint ez megfelel a kormány célkitűzéseinek, és továbbra is bíznak az üzemanyag-kereskedők együttműködésében.

Mint írták, a KSH adatai szerint mind a benzin, mind pedig a dízel üzemanyag esetében érdemi csökkenés ment végbe a júliusi havi átlagárhoz képest.

Augusztusban Magyarországhoz képest a szomszédos országok közül Ausztriában, Horvátországban, Szerbiában, Szlovéniában és Szlovákiában is magasabb benzinár volt megfigyelhető, míg a dízelolaj átlagára Ausztriában, Horvátországban, Szerbiában és Szlovéniában meghaladta a magyar értéket – ismertették.

Rovatok