Index Vakbarát Hírportál

Ismert cégek is támogatják az árvízi védekezést

2024. szeptember 19., csütörtök 17:34

Az utóbbi évek legnagyobb áradásával néz szembe Magyarország. A Duna csütörtökre több településnél is átlépte a medrét, így a víz mellett az áramkimaradásokkal is meg kell küzdeniük a lakosoknak. Az árvízi védekezésben nemcsak az emberek, hanem az ismert cégek, és szolgáltatók is részt vesznek. Többek között a Yettel, a Magyar Telekom, a BDPST Group, és a Waberer’s is felajánlotta a támogatását az árvíz elleni védekezéshez.

Mint írtuk, a Magyarországot érintő áradások miatt több település is áram nélkül maradhat. A Yettel az árvíz elleni védekezést segítve úgy döntött, hogy öt napra ingyenes korlátlan adatkeretet biztosít az ügyfeleinek. Az ötlethez a Magyar Telekom is csatlakozott, így szeptember 18. és 30. között díjmentesen 100 perc beszélgetést, vagy 15 gigabájt mobilinternetet biztosítanak az ügyfeleiknek, az aktiválástól számított 10 napra.

Közleményük szerint az elmúlt tíz évben nem volt tapasztalható olyan mértékű árvíz, amely a Telekom objektumait érintette. Az árvízveszéllyel érintett helyszíneken kollégáik felkészültek a szolgáltatás biztosítására, így amennyiben az áramszolgáltató biztonsági okokból lekapcsolja az áramszolgáltatást, a Telekom dízel generátorokkal biztosítja majd a folyamatos működést. Szükség esetén a mobilszolgáltatás fenntartását mobil bázisállomásokról látják el. 

Önkéntesekkel, felajánlásokkal segítenek a szolgáltatók

A Bridgestone Tatabánya keddtől csütörtökig önkéntesekkel segít a helyi katasztrófavédelemmel együttműködve a legveszélyeztetettebb településeken. A vállalat kedd reggel egy 11 fős csapattal kezdte meg a munkát Neszmélyen, ahol homokzsákokkal erősítették meg az árvízvédelmi védvonalakat, majd szerdán Nyergesújfalun segítettek.

A BDPST Group a történetének legnagyobb, koordinált támogatási akciója keretében vesz részt az árvíz elleni nemzeti összefogásban.

Közleményük szerint többek közt helyszíni segítségnyújtással, pénzbeli támogatással, adománygyűjtéssel, kamionok és logisztikai kapacitás felajánlással segítenek. A cégcsoport munkatársai szeptember 17-től váltott csapatokban vesznek részt az árvízi védekezésben, különböző helyszíneken, az Ökumenikus Segélyszervezet koordinálásában. A vállalat F&B egységei és gasztronómiai partnerei étellel látják el az árvíz elleni küzdelemben résztvevőket, a Waberer’s szállítási, raktározási vagy egyéb logisztikai feladatokkal összefüggésben ajánlotta fel kapacitásainak egy részét.

A Gránit Bank több millió forint támogatással és adománygyűjtő számlaszámindításával segít, amelyen az Ökumenikus Segélyszervezet által támogatott károsultak részére gyűlnek a felajánlások.

Az MBH Bank közösségi oldalán ismertette, hogy Dunabogdányi bankfiókjuk előtt a napokban tetőzik a Duna, ezért a környező utcákat lezárták. Facebook-bejegyzésük szerint pénteken és jövő hét hétfőn 9:00 és 14:30 között egy MBH Bankos mobilbuszt helyeztek ki Dunabogdányban. A jármű segítségével a banki ügyintézést is biztosítják ügyfeleknek, valamint ATM szolgáltatás is elérhető lesz.

Az árvízhelyzetről az Indexen is beszámolunk folyamatosan frissülő, percről percre tudósításunkban, amelyet itt követhet nyomon. Időjárás-előrejelzésünket a https://index.hu/idojaras oldalon kísérheti figyelemmel.

Rovatok