Index Vakbarát Hírportál

Hatalmas energetikai pályázat indul ősszel

2024. szeptember 30., hétfő 14:40

Társadalmi egyeztetésre került egy új rendelettervezet, amely jelentősen megváltoztatná a távhőrendszerek működését Magyarországon. A rendelet célja, hogy nagyobb arányban vonják be a megújuló energiaforrásokat a távhőtermelésbe, ezzel csökkentve a földgázfüggőséget és a költségeket. Steiner Attila energiáért és klímapolitikáért felelős államtitkár a Poltfóliónak úgy nyilatkozott, az állami és önkormányzati intézményeket érintő hődíjak csökkentése mellett a távhőszolgáltatók nyereségrátájának növelése is szerepel az Energiaügyi Minisztérium terveiben.

Az Energiaügyi Minisztérium nemrég megjelent tervezete szerint jelentős díjcsökkentés jöhet az olyan külön kezelt intézményeknél, mint az iskolák, kórházak és önkormányzati épületek. A tárca közleményében azt írta, a kormány ősszel zöldberuházásokat és energiahatékonysági fejlesztéseket is tervez a távhőszolgáltatás területén. 

Az új rendelettel kapcsolatban Steiner Attila, energetikáért és klímapolitikáért felelős államtitkár a Portfóliónak elmondta:

Rovatok