Márciusban New York belvárosában, a Union Square-en nyit hamburgerezőt a Simon’s Burger két tulajdonosa, Tóth Máté és öccse, Simon. Elsőként almárkájukat, a Smashyt vezetik be az amerikai piacra, és ha sikeres lesz, ez megnyithatja az utat a Simon’s Burger nemzetközi terjeszkedése előtt. A több százmilliós beruházást saját forrásból finanszírozzák.
„Ennyi pénzből akár nyolc-tíz párizsi vagy bécsi éttermet nyithattunk volna” – mondja Tóth Máté és Simon a Forbes beszámolója szerint. Mégis, a fiúk gyerekkori álma minden racionális számítást felülírt, és tavaly év végén úgy döntöttek, nem várnak tovább.
Így márciusban New York központjában, az Union Square-en nyit hamburgerezőt a két és fél éve alapított Simon’s Burger két tulajdonosa, Tóth Máté és öccse, Simon. A döntést leginkább az itthoni növekedésük tette lehetővé.
2023-ban árbevételük megközelítette az egymilliárd forintot, 2024-re pedig az előzetes adatok szerint ennek több mint háromszorosát, 3,3 milliárd forintot értek el.
Az üzleti siker egyik kulcsa, hogy a nyitás óta nem emeltek árat, még az infláció ellenére sem. „Ezt Máté úgysem fogja magától elmondani, de a beszállítóinkkal nagyon kedvező árakat tud kitárgyalni” – tette hozzá Simon.
A magyarországi terjeszkedésük is látványos: 2023 végére négy, 2024 végére már tizennégy Simon’s étterem működött, idén pedig további hat nyitását tervezik.
„Év végére minimum húsz éttermünk lesz itthon” – mondta Tóth Máté. Jelenleg hat fővárosi éttermük mellett Debrecenben, Szegeden, Győrben, Kecskeméten, Miskolcon és Székesfehérváron is jelen vannak, hamarosan pedig Pécsen is nyitnak. 2024 végén a Tóth testvérek megvásárolták a Smashy hamburgerezőt, amelynek jelenleg egy budapesti egysége van a Kálvin téren.
Emellett létrehozták az Impressive Invest nevű céget a franchise jogok külföldi értékesítésére. A vállalat élére Korvin Tibort, az ATV korábbi kreatív igazgatóját igazolták le, aki március elsején kezdte el munkáját a nemzetközi terjeszkedés irányításában.