Index Vakbarát Hírportál

50 ezer forint lesz a minimálbéres nyugdíj

2015. szeptember 15., kedd 07:49

Mintegy havi 50 ezer forint nyugdíjra számíthatnak azok a középkorú adózók, akik egész életükben minimálbérre voltak bejelentve vagy kényszervállalkozóként dolgoztak ekkora jövedelem mellett - írja a Magyar Hírlap az Aegon felmérésére hivatkozva.

A felmérésből az is kiderül, hogy a jobban keresők negyede szerint családi támogatás nélkül nem lesz elég pénze a nyugdíjas éveiben, a válaszadók harmada pedig attól tart, hogy nem fogja tudni kifizetni a gyógyszereit, vagy más egészségügyi költségeket öregkorára.

A második negyedéves jegybanki adatok szerint Magyarországon ma jelenleg 1,77 millió tagja van az önkéntes nyugdíj pénztáraknak, és ők összesen 1053 milliárd forintot tettek félre. Ez azt jelenti, hogy ők átlagosan 977 ezer forinttal kezdenék meg a mostani állapot szerint a nyugdíjas éveiket.

A cikk szerint egyre sürgetőbb, hogy az emberek nyugdíjra kezdjenek spórolni, ráadásul a gazdagabbak már most is szívesen tesznek félre az állam által garantált húszszázalékos adójóváírás miatt. De más lehetőségek is vannak a spórolásra, például a a lakáscélú megtakarítások, vagy a különböző kockázatú pénzügyi alapok a bankbetétekig és az állampapírokig.

Rovatok