Index Vakbarát Hírportál

113 millió forint volt kápéban a kocsiban

2015. október 27., kedd 13:53

Kilencre nőtt a nyíregyházi százmilliós cigarettacsempészési ügy gyanúsítottjainak száma – írja az MTI. A 2014 óta tartó ügy nyomozási szálai egy stabil tagokból álló, adózatlan cigaretta kereskedelmével foglalkozó bűnbanda leleplezéséhez vezettek, és a korábbi három mellett további hat embert gyanúsítottak meg jövedéki termékre elkövetett orgazdasággal.

Tavaly a pénzügyi nyomozók csaknem százmillió forint értékben foglaltak le adózatlan cigarettát a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhelyen, egy lakóház garázsában és egy áruszállító járműben.

A nyomozók már akkor feltételezték, hogy bűnbandáról van szó, mivel a cigarettalerakatnak használt garázsnál tartózkodó nő mindkét helyszínen feltűnt. Sőt az utóbbinál, a dohányárut szállító jármű megállításakor őt is igazoltatták, és az autójában 113 millió forintot, 200 eurót és sok mobiltelefont találtak.

Akkor három gyanúsítottat hallgattak ki az ügyben, ők egybehangzóan állították, hogy nem tudtak semmit a cigarettáról. A folytatódó nyomozás leplezte le a teljes bűnelkövetői kört, a kilenc gyanúsított közül ketten előzetes letartóztatásban vannak. Az elkövetők kettőtől nyolc évig terjedő börtönbüntetést kaphatnak az orgazdaságért.

Rovatok