Index Vakbarát Hírportál

Mindenki nyugodjon meg, nőtt a cégvezetők fizetése

2016. február 5., péntek 08:46

Egy átlagos ügyvezető 26 millió forintot keresett tavaly, bónuszokkal és mindennel együtt, 6 millió forinttal többet, mint egy évvel korábban - ezt derült ki a Kienbaum tanácsadó cég legfrissebb felméréséből, amiről a Világgazdaság ír. 

A fizetések a cégek tetejéről lefelé szintenként több mint feleződnek: a cégvezetők fizetésének a felét sem keresik meg a vezető beosztású dolgozók, akik átlag 11 milliót vittek haza tavaly, az alattuk dolgozó jól képzett alkalmazottak pedig bruttó 5 millió forintot kaptak.

Céges autóból is ritkábban jutnak a dolgozóknak, mint a főnököknek: a felmérés szerint az ügyvezető igazgatók 91 százaléka jár céges kocsival, a vezető beosztású dolgozók 48, a kvalifikált alkalmazottaknak pedig a 12 százaléka jár ilyennel. 

A legjobban tavaly a vezetési tanácsadó cégeknél lehetett keresni, itt 41 százalékkal magasabbak voltak a fizetések, mint az országos átlag. A vegyi- és gyógyszeriparban 35, az építőiparban 28 százalékkal voltak az átlag fölött a fizetések, a kiskereskedelemben viszont 23 százalékkal kevesebbet lehetett hazavinni az átlagnál

Rovatok