Index Vakbarát Hírportál

Nagy béremelés jön az Obiban

2017. január 11., szerda 10:39

Idén 23-25 százalékkal emelkedik az Obi barkácsáruház közel 1700 dolgozójának bére – írja a Napi.hu. Ezzel rendeződik az áruház dolgozói és vezetése között kialakult konfliktus, amelyben a szakszervezet a nyáron már a sztrájkbizottságot szervezte. 

Az Obi 2016 elején már emelt béreket, 4 százalékkal, viszont az év további részében nem volt szó további bérrendezésről, noha a cég forgalma dinamikusan növekedett. Emiatt sok dolgozó, köztük csoportvezetők és osztályvezetők is azzal fenyegetőztek, hogy elmennek a cégtől, és már sztrájkról is beszéltek. A nyomás miatt a vezetés tavaly nyáron még egy, 15 százalékos emelésre bólintott rá. Erre jön még rá a 2017-re megígért 23-25 százalékos emelés, ami együtt azt jelenti, hogy 

két év alatt több mint 45 százalékkal nő az Obi dolgozóinak bére.

Ez a növekedés a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete szerint is kiemelkedő a magyar kiskereskedelemben. Így már az áruház dolgozóinak többsége többet keres a garantált bérminimumnál (bruttó 161 250 forintnál), minimálbért pedig már csak a takarítók kapnak a barkácsáruházban. 

Rovatok