Index Vakbarát Hírportál

Az Erste és CIB ügyében is halasztottak

2014. október 9., csütörtök 13:30

A CIB és az Erste Bank devizahiteles perében is október 22-re halasztotta a határozat kihirdetését a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla - írja az MTI.

Az Erste ügyáben szeptember 10-én kihirdetett első fokú ítéletben a bíróság elutasította a felperes keresetét és a perköltség megfizetésére kötelezte. Elutasította a felperes azon indítványát is, hogy a bíróság a per felfüggesztése mellett forduljon az Alkotmánybírósághoz (Ab), illetve kezdeményezzen az Európai Bíróságnál előzetes döntéshozatali eljárást, továbbá nem tartotta szükségesnek igazságügyi szakértő kirendelését sem.

A bank fellebbezett a határozat ellen. Fellebbezésében továbbra is az előzetes döntéshozatali eljárás és a normakontroll kezdeményezését kérte.

A CIB is azt kérte első fokon, hogy a bíróság forduljon az Alkotmánybírósághoz, illetve kérjen előzetes döntéshozatalt az Európai Bíróságtól, amit a bíróság elutasított. A CIB egyebek között súlyos eljárásjogi szabálysértésekre hivatkozva az elsőfokú ítélet hatályon kívül helyezését kérte.

Rovatok