Index Vakbarát Hírportál

MFB: Nagy nem megy a Budapest Bankhoz

2015. június 15., hétfő 13:31 | aznap frissítve

MFB: Nagy Csaba az MFB vezérigazgatója marad

Cikkünk megjelenése után az MFB közleményt adott ki a Privátbankár értesülésével kapcsolatban. Ezt változtatás nélkül közöljük: "A leendő tulajdonos Magyar Fejlesztési Bank Zrt.-nél, illetve a MFB Csoporthoz tartozó Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt.-nél nincs napirenden a Budapest Bank menedzsmentjének átalakítása. A sajtóban megjelent híresztelésekkel ellentétben a Budapest Bank megvásárlását követően Nagy Csaba nem lesz a pénzintézet vezérigazgatója. A Budapest Bank jól szervezett, üzletileg hatékonyan és eredményesen működő vállalkozás, ami nem teszi szükségessé a bank vezetésének átalakítását."

Nagy Csaba MFB-vezérigazgató kerülhet a Budapest Bank vezérigazgatói székébe a Privátbankár.hu értesülése szerint, szúrta ki a Portfolio. Azt egyelőre nem tudni, hogy Nagy Csaba az önálló Budapest Bankot vagy az MKB-val történő összeolvadást, esetleg az egységes intézményt is irányítaná.

A szakember 2013 óta a Transparency International múlt heti publikációjában is elismert átláthatósággal irányítja az állami fejlesztési bankot. Nagy korábban az OTP-nél volt vezérigazgató, az MFB-nél 2011-ben kezdett dolgozni, 2012-től 2013-ig pedig az MVM  Magyar Villamos Művek Zrt. gazdasági vezérigazgató-helyettese is volt.

Rovatok