Index Vakbarát Hírportál

Kiárusítja az üres ingatlanjait a CIB

2015. szeptember 14., hétfő 12:28

Együttesen nettó 24,5 millió eurós irányáron hirdette meg három ingatlanát a CIB Csoport, írja az MTI.

A CIB Bank hétfői közleménye szerint az 1900 körül neoreneszánsz stílusban épült V. kerületi, Szabadság téri épület két éve üresen áll, 2013-ig a CIB Bank székháza volt. Irodaként átalakítás nélkül használható, de átépíthető lakóházzá vagy szállodává is. Az ajánlat a szomszédos, Honvéd utcai lakóház földszinti, galériás üzlethelyiségére is vonatkozik, amely az átalakítás keretében összeépíthető a fő ingatlannal, vagy külön is hasznosítható. A két ingatlan irányára együttesen - áfa nélkül - 18 millió euró.

A harmadik, bel-budai épület a Medve utcában van, a CIB Bank II. kerületi, Medve utcai központjához közeli, kiegészítő irodaépületként működött 2013-ig. Irányára áfa nélkül 6,5 millió euró. 

A CIB Csoport a nemzetközi ingatlantanácsadó céget, a Cushman & Wakefieldet bízta meg az ingatlanok értékesítésével. A három ingatlant kétfordulós pályázat keretében akarják eladni. A nem kötelező érvényű ajánlatokat november közepéig lehet elküldeni a megbízott ingatlantanácsadónak. A második körbe továbbjutók december végéig küldhetik be kötelező érvényű ajánlataikat. A nyertes pályázók a tervek szerint 2016 márciusában vehetik birtokba az ingatlanokat.

Rovatok