Index Vakbarát Hírportál

Egyre kevesebb bankfiókba mehetünk

2015. szeptember 25., péntek 07:50

Egyre fogynak a hazai bankfiókok, egyrészt a költségcsökkentési kényszer miatt, de van szerepe a netbankolás terjedésének is, írja a Világgazdaság. A bezárások után csak három banknak marad száznál több fiókja, az Erste-nek, az OTP-nek és a K&H-nak. 

A Raiffesien hajtja végre a legdurvább fiókbezárási hullámot, 112 fiókjukból 45-öt terveznek becsukni, ami mintegy háromszáz munkahely megszűnésével is járni fog. Az  Unicredit 86 fiókjából is hamarosan már csak 57 lesz, és legújabban a CIB is fiókbezárásokat jelentett be. Ők 12 fiókkal csökkentik a hálózatukat, így marad 83 egységük. 

Az MNB adatai szerint a teljes hitelintézeti szektorban 2859 fiók működött az első fél év végén, amely 7,3 százalékkal kevesebb a fél évvel korábbi 3086-nál. Ebben persze annak is szerepe lehetett annak is, hogy közben becsődölt jónéhány vidéki takarékszövetkezet.  Ez leginkább a munkahelyek megszűnése miatt kényes téma, a lap pedig megjegyzi, hogy néhány év alatt már ezrekkel dolgoznak már kevesebben a hazai bankoknál.

Rovatok