Index Vakbarát Hírportál

Még három nap van otthagyni az Astrát

2015. szeptember 28., hétfő 08:15 | aznap frissítve

A Netrisk.hu adatai szerint vasárnap estig az érintetteknek mindössze 48 százaléka élt azzal a lehetőséggel. hogy a visszavont engedélyű Astránál kötött kötelező biztosítását közös megegyezéssel felmondja, és október elsejei hatállyal azt egy másik biztosítónál kösse meg. Mivel a felmondásoknak 2105. szeptember 30.-ig, azaz szerdáig kell beérkezniük, a még várakozóknak kevesebb mint három napja maradt, hogy lépjenek.

A piacvezető online biztosításközvetítő portál az Astránál kötött összesen mintegy 160 ezer kgfb-szerződés 15 százalékát kezeli. E minta azt mutatja, hogy az érintett ügyfelek 52 százaléka még a szerda éjféli határidő előtt 3 nappal is halogatta döntését.

Aki nem vált időben, igen nehéz helyzetbe kerülhet: a jogszabályok értelmében ugyanis akinek nincs érvényes kötelezője, attól bármilyen balesetnél a károsult közvetlenül is követelheti az esetenként milliós nagyságrendet is elérő kárösszeget. Az alkusz szerint azok közül, akik eddig váltottak, 35 százalék olcsóbban vagy hasonló díj mellett kötötte meg új szerződését.

Rovatok