Index Vakbarát Hírportál

Az OTP megveszi azt AXA Bankot

2016. február 3., szerda 10:00

Az OTP Bank és az AXA Bank Europe SA megállapodást írt alá az AXA Bank magyarországi üzletágának megvásárlásáról - jelentette be a magyar pénzintézet szerdán a Budapest Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

Az AXA Bank elsősorban a jelzáloghitelezésben erős a magyar piacon. Az OTP Bank jelzáloghitel állománya az üzletág átvételével mintegy negyedével fog nőni az OTP közleménye alapján. Az AXA Bank átvétele magában foglalja

Az integrációs folyamat 2016 végén zárulhat le, írja az MTI. A belgiumi székhelyű AXA Bank Europe, a francia AXA biztosító banküzlettel foglalkozó érdekeltsége. Az AXA Bank Europe Hungary 2014-ben 37,8 milliárd forint veszteséget könyvelt el és működésének hat éve alatt 108 milliárd forintos veszteséget szenvedett el Magyarországon. Mérlegfőösszege 2014 végén 351 milliárd forint volt, 7 bankfiókot működtetett.

Az OTP Bank MTI-hez eljuttatott tájékoztatása szerint az AXA Bank ügyfeleinek jelenleg semmilyen teendőjük nincs, a kondíciók valamennyi szerződés esetében változatlanok maradnak. A tranzakció lezárásáig az eddigiekben is használt csatornákon, változatlan módon intézhetik bankügyeiket.

Rovatok