Index Vakbarát Hírportál

Eleinte a csőddel harcolt a Buda-Cash, aztán beindult a nagyszabású lopás

2016. április 4., hétfő 11:34

A Fővárosi Főügyészség összesen öt személlyel szemben emelt vádat a Buda-Cash-ügyben bűnszervezetben, különösen jelentős értékre elkövetett sikkasztás, csalás és más bűncselekmények miatt - derül ki a főügyészség közleményéből.

A vádirat lényege szerint Varga Péter és társai – valamennyien a tulajdonosi körből - a Buda-Cash Brókerház működtetése során, 2007-től kezdve olyan bűnszervezetet hoztak létre, aminek keretében az ügyfelek befektetéseit részben úgy használták fel, mintha az a saját pénzük lett volna, részben pedig ellopták ezt a pénzt.

Kezdetben csak az volt a céljuk, hogy elkerüljék a csődöt, illetve hogy folytatni tudják a befektetési szolgáltatásaikat, de egy idő után már csak a  veszteségek leplezésére használták fel az ügyfelek pénzét, hanem különböző offshore cégekbe is elkezdték kimenekíteni ezeket a pénzeket.

A Fővárosi Főügyészség vádirata három vádpontot tartalmaz:

A fenti cselekményükkel a vádlottak 2009 áprilisa és 2014 áprilisa között a DRB bankcsoportnak összesen több mint 66 milliárd forint kárt okoztak. A 3. vádpont sértettjei a DRB bankcsoport pénzintézetei.

Rovatok