Index Vakbarát Hírportál

Matolcsy fia tagadja, hogy köze lenne a jegybank ingatlanügyeihez

2016. április 8., péntek 15:44

Matolcsy Ádám az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében visszautasította azt az állítást, hogy bármilyen módon közreműködött volna a Magyar Nemzeti Bank alapítványainak ingatlanbefektetési ügyeiben. A jegybankelnök fia erről szóló közlése visszavonására és bocsánatkérésre szólította fel a Párbeszéd Magyarországot.

Barabás Richárd, a párt elnökségi tagja korábban az MTI-nek arról beszélt, hivatalos levéllel fordulnak Matolcsy Györgyhöz, a Magyar Nemzeti Bank elnökéhez és a rendőrséghez, mert - mint mondta - több forrásból származó, hivatalosan meg nem erősített információk szerint a jegybankelnök fiának köze van az MNB ingatlanügyeihez.

Matolcsy Ádám válaszként azt írta, ezek az állítások nélkülöznek mindenféle ténybeli alapot, és egyetlen céljuk az, hogy a személye ellen irányuló vádaskodás révén a PM vélt politikai előnyöket kovácsoljon. Ez a módszer a politikai haszonszerzés rosszindulatú és kártékony formája, amit köztisztséget el nem látó magánszemélyként és üzletemberként nem köteles tűrni - nyomatékosította.

Azt írta, a törvényeket betarva foglalkozik üzlettel, és ennek semmilyen formában nincs köze az MNB alapítványainak ingatlanbefektetéseihez. Azt írta, hogy azok a cégei soha nem indultak európai uniós pályázatokon, közbeszerzéseken pedig azóta nem vettek részt, amióta ő tulajdonrészt szerzett bennük. Ezek a cégek 65-70 százalékban külföldi értékesítésre dolgoznak, az MNB alapítványainak ingatlanbefektetéseiről pedig ő maga is a médiából értesült - tudatta.

Matolcsy felszólította a PM-et, hogy állításaikat 24 órán belül nyilvános bocsánatkérés kíséretében vonják vissza, ellenkező esetben jogi lépéseket tesz ellenük.

Rovatok