Index Vakbarát Hírportál

Offshore cégtől vett ingatlant az MNB egyik alapítványa, feljelentették őket

2016. május 3., kedd 08:38

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) egyik alapítványa, a Pallas Athéné Geopolitikai Alapítvány (Pageo) 2015 februárjában egymilliárd forintért vett meg egy épületet a Brit-Virgin-szigetekre bejegyzett, offshore hátterű Wakefield Kft.-től - írja a Népszabadság.

Ez pont elég volt az V. kerületi Fidesz tagjának, Tényi "feljelentőember" Istvánnak, hogy ebben az ügyben is feljelentést tegyen. Tényi szerint ugyanis az Pageo 100 millióval olcsóbban is megvehette volna a svábhegyi ingatlant, mivel azt korábban csak 950 millióért hirdették, amiből még alkudni is lehetett volna. Tényi különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt jelentette fel az MNB alapítványát.

Tényi egyébként nem csak az Ökotárs elleni feljelentéséről ismert, de Fidesz- közeliekről is, piszkálta már a CÖF-öt, Mészáros Lőrinc vagyonnyilatkozatát, és a migránsokat veszélyeztető kamionsofőrt is

A lap cikke szerint a rendőrség egy hónapos nyomozás után bűncselekmény hiányában ejtette az ügyet, ugyanakkor az ügyészség kimondta, hogy ez a döntés megalapozatlan, ezért a nyomozás folytatására kötelezték az V. kerületi rendőrséget.

A Pageo állítja, megalapozott volt a döntésük és körültekintően jártak el, az ingatlant pedig nem a piaci ár felett vették meg.

Rovatok