Index Vakbarát Hírportál

Dél-Szerbiában terjeszkedik az OTP

2016. november 21., hétfő 16:58

Regionális központot nyitott az OTP Dél-Szerbiában, ez egyben annak a gazdasági együttműködésnek a szimbóluma is lehet, amelyről a magyar és a szerb kormány a dél-szerbiai közös kormányzati csúcson egyeztetett - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a központ megnyitóján, írja az MTI.

Csányi Sándor az OTP vezérigazgatója elmondta, hogy az OTP Bank tíz éve jelent meg Szerbiában, amikor megvásárolta a Niska Bankát (Nisi Bank), és további terjeszkedésre, újabb bankfiókok megvásárlására készül, amellyel a legnagyobb bankok sorába emelkedhet Szerbiában. Az OTP kilenc országban van jelen, több mint 1300 fiókja több mint 12 millió ügyfelet szolgál ki.

Orbán Viktor miniszterelnök azt mondta, hogy a magyar kormány tagjai egyebek mellett azért érkeztek Dél-Szerbiába, hogy meggyőzzék a magyar vállalkozókat, Belgrádtól délre is érdemes beruházási lehetőségeket keresni. A magyar-szerb üzleti fórumon több mint 90 magyar vállalkozó vett részt, akit a két kormányfő arról próbált meggyőzni, hogy ne csak a Belgrád-Budapest vagy a Vajdaság-Budapest kapcsolatban gondolkodjon, hanem az egész szerb gazdaságban.

Az OTP nisi központjának megnyitása bizonyíték arra, hogy Szerbia szívesen várja a magyar befektetőket, Magyarország pedig támogatja az ilyen típusú befektetéseket - mondta a miniszterelnök.

Rovatok