Index Vakbarát Hírportál

Igazából kegyetlenül leránthatják az autósokat

2017. november 7., kedd 19:23 | aznap frissítve

Az az autós, aki nem keres olcsóbb biztosítót, az egy átlagos autónál 5 ezer forintos, egy nagyobb teljesítményű kocsinál 10 ezer forintos áremeléssel fog találkozni, írja a Biztosítás.hu alkuszportál.

Szerintük bár előzetesen eltérő állásponton voltak a biztosítási szakértők a díjak várható emelkedéséről, most az egymillió érintettből (akiknek év végén jár le a biztosítása) a százezer náluk kalkulátorral számolgató autós átlagosan

27 százalékos tényszerű díjemelkedéssel

nézhetett szembe a saját díjaik ellenőrzésekor. Szerintük a Netrisk által korábban számolt 14 számolt díjemelkedés kevésbé pontos, hiszen ott a tavalyi évben biztosítót váltók adatait hasonlították össze az idei vében biztosítót váltók átlagdíjával. 

A mostani 20 ezer forint feletti ajánlatok elég markáns emelésnek számítanak a tavalyi adatokhoz képest, amikor a biztosítást váltó autósok átlagos díja 15 800 forint körül alakult.  A portál szerint azonban a váltó autósok is nagyobb arányban találhatnak maguknak jobb árakat. Az adataik szerint az idei kampányban ugyanis a kedvezőbb biztosítóra váltó autósok átlagdíja 17 900 forint lesz átlagosan. Mindezekhez azért még hozzájön a kötelező biztosításokat terhelő baleseti adó, ami továbbra is 30 százalék.

A biztosítók egyébként 2010 óta folyamatosan emelik a díjaikat. Jó lesz figyelni a postaládát is az érintetteknek, hiszen november 10-ig kötelező minden biztosítónak papíralapon is kiküldeni a jövő évi díjakat. 

Rovatok