Index Vakbarát Hírportál

Szlovéniában terjeszkedne az OTP

2019. január 21., hétfő 09:06

Szlovéniában folytatná terjeszkedését az OTP Bank – írja a Világgazdaság.

Csányi Sándor elnök-vezérigazgató egy múlt heti sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy az OTP bankot vásárolna Szlovéniában. Helyi lapértesülések szerint az állami Abanka, vagy a francia Société Générale (SG) csoport helyi leánya – az SKB Banka – kerülhet az OTP-hez, amivel a magyar bank tízszázalékos részesedést szerezne a helyi bankszektorban.

Le Phuong Hai Thanh, a Concorde elemzési üzletágvezetője a Világgazdaságnak elmondta, a szlovéniai bővülés nélkül is sok dolga van mostanában az OTP-nek, ugyanis számos frissen megszerzett pénzintézet integrációját kell végrehajtaniuk, ami fiókbezárásokból, -átalakításokból és általában a legnagyobb fejfájást okozó IT-rendszerek összehangolásából áll.

Az elemző szerint ezért nagy lépés lenne lenne a bejutás a szlovén piacra, de minden ár és kivitelezési kockázat kérdése. Kemény Gábor, az Autonomous Research partnere szerint az is az OTP elkötelezettségét mutatja az akvizíciók mellett, hogy a menedzsment a terjeszkedési célok érdekében az osztalék mértékét is csökkentené. Az Abanka privatizációs tenderét októberben írták ki, lezárása júniusra várható.

Rovatok