Index Vakbarát Hírportál

Óriási bővítésbe fog a Revolut

2019. szeptember 30., hétfő 15:31

Jövő nyárra ötezer embert szeretne foglalkoztatni a Revolut, és 24 új országba kívánnak belépni a Visával partnerségben, írja a Reuters. Most 1500-an dolgoznak az orosz-ukrán alapítású londoni cégnél. A 24 új ország meghódításában az Európában erősebb Visa kártyakibocsátó lesz a partnerük. De nem a kizárólagos partnerük, csak a kártyáiknak csak döntő többsége, legalább a háromnegyede lesz Visa. 

A Revolutnál egy olyan Egyesült Királyságbeli több devizás számlát használhatunk, ahol rendkívül kedvező, gyakorlatilag bankközi árfolyamokon válthatjuk át a pénzünket az éppen szükséges devizára, összesen 150 fizetőeszközt ismer a rendszer. De vannak egyéb, a hagyományos bankok megoldásainál jellemzően több szinttel kényelmesebb funkciójuk is, mint például a költségmegosztás a barátainkkal. Itt olvashat még róla, illetve a nálunk ismertebb versenytársairól.

A 2015-ben alapított fintech vállalat itthon is népszerűbb lett, már több százezer ügyfelük, globálisan pedig nyolcmillió. Ez nemzetközi méretekben azonban még nem olyan erős, például a sok szempontból hasonló Venmonak 40 millió ügyfele van. Nyikolaj Sztoronszkij revolutos alapító-vezérigazgató átlagosan ezer eurót tárol náluk egy Revolut-ügyfél, így nagyjából nyolcmilliárd eurót kezelnek. Elmondása szerint jövő ilyenkorra szeretnék megkétszerezni vagy háromszorozni a felhasználóik számát. 

Rovatok