Index Vakbarát Hírportál

Nem ad többet jelzáloghitelt Magyarországon a Sberbank

2020. február 18., kedd 11:35

Március másodikával felfüggeszti a jelzáloghitelezést a lakossági ügyfelek számára a Sberbank magyar leányvállalata - írja a Bank360.hu. Az orosz hátterű banknál így két hét múlva már nem igényelhető

A portál azt írja, hogy a Sberbank üzletpolitikai okokból döntött úgy, hogy fölhagy a jelzáloghitelezéssel. A bank az elmúlt években leginkább a személyi kölcsönökre koncentrált, ezen a piacon volt erősebb szereplő kedvező kamatozású hitelekkel. 

A Sberbank a legnagyobb orosz bank, amely nemrég azzal került be a hírekbe, hogy az orosz pénzügyminisztérium többségi tulajdont vásárolt a cégben, vagyis a bank felett gyakorlatilag már az orosz állam gyakorol kontrollt. A Magyarországon működő Sberbank Magyarország Zrt. fő részvényese a bécsi központú Sberbank Europe AG, mely 2012 februárja óta az orosz Sberbank 100 százalékos tulajdonában van. A Sberbank Europe csoport Európa nyolc piacán van jelen: Ausztriában, Bosznia-Hercegovinában, Horvátországban, Csehországban, Magyarországon, Szlovéniában, Szerbiában és Németországban.

Rovatok