Index Vakbarát Hírportál

Eséssel kezdett a BUX

2010.05.07. 09:27

A tegnapi amerikai zuhanást követően számítani lehetett arra, hogy a magyar piacon is méretesebb eséssel indul majd a kereskedés. Az ilyen irányú várakozások teljesültek, a BUX 3.2%-kal került lejjebb igen jelentős mértékű, 5 milliárd forint feletti piaci forgalommal.

Az európai piacokon is eladói nyomás érződik, bár nem ekkora mértékű. A német DAX index 1.7, a francia CAC 40 2.5%-kal esett. A régiónkba tartozó piacok közül a lengyel 2.2, az orosz 3%-kal került lejjebb. A török ISE 100 3.3%-kal esett, a román részvényindex pedig 5%-os eséssel nyitott.

A hazai vezető papírok közül a tegnapi felülteljesítő MOL ma nyitás után nagyot, 8%-ot zuhant, azóta azonban felfele korrigál az árfolyam. Az OTP
3.3%-kal került lejjebb, a bankpapírok érzékenyen reagálnak a feszültséggel teli nemzetközi folyamatokra. A bankpapírok adják egyébként a reggeli gigaforgalom nagy részét, 6 milliárd forint értékben cseréltek gazdát a részvények. A Magyar Telekom és a Richter jól tartják magukat, a gyógyszerpapír a vártnál kicsit rosszabb jelentését követően már stagnál.



Rovatok