Index Vakbarát Hírportál

A Mol bekerült a Dow Jones Fenntarthatósági Indexbe

2010.09.10. 16:19

A Mol - egyedüliként a régióban - bekerült a Dow Jones Fenntarthatósági Indexbe (Dow Jones Sustainability World Index) a svájci SAM (Sustainable Asset Management) vállalati fenntarthatósági elemzésre szakosodott cég értékelése alapján - közölte a Mol.

A SAM Research AG zürichi székhelyű vállalat, amely a fenntartható fejlődés elveinek megfelelően működő vállalatokra fókuszál. A felmérés során a világ Dow Jones tőzsdeindex szerinti 2500 legnagyobb vállalatát vizsgálják, majd közülük választják ki azt a 10 százalékot, amelyek fenntarthatósági szempontból a legkiválóbbnak tekinthetők. Az idei felülvizsgálat során az olaj- és gázipari szektor 112 értékelt vállalata közül, a Mol bekerült a kiválasztott 12 cég közé.

A cég közleménye szerint a Mol stratégiai szinten foglalkozik működése hosszú távú gazdasági fenntarthatóságával, továbbá az ágazat számára kritikus környezeti és társadalmi tényezők alakulásával, mint például a klímaváltozás, a transzparencia, vagy a munkahelyi egészség és biztonság kérdése.



Rovatok