Index Vakbarát Hírportál

Az FHB-hoz került az Allianz Bank

2010.10.01. 11:50
Megállapodott az Allianz Hungária Biztosító az FHB Jelzálogbankkal az Allianz Bank eladásáról, továbbá életbe lépett a két cégcsoport közötti stratégiai együttműködésről szóló megállapodás.

A tranzakcióval az Allianz Bank részvényeinek száz százaléka az FHB tulajdonába kerül és megindul a húsz évre szóló stratégiai együttműködés. Mostantól a magyarországi Allianz csoport és az FHB Bankcsoport ügyfelei az FHB több mint 70 fiókjában érhetik el a két cég által biztosított szolgáltatásokat.

Az együttműködés kiterjed mind a banki, mind a biztosítási termékek értékesítésére, valamint az egyéb, a két pénzügyi csoport által jelenleg is értékesített termékekre. Az Allianz Hungária értékesíti az FHB banki, befektetési és életjáradéki termékeit, míg az FHB fiókhálózatán keresztül értékesíti a magyarországi Allianz csoport biztosítói, nyugdíj- és egészségpénztári, valamint befektetési termékeit.

Mind a magyarországi Allianz csoport, mind az FHB Bankcsoport kizárólagosságot vállal egymás termékeinek értékesítésére. Az Allianz és az FHB bankfiókjaiban a magyarországi Allianz Csoport közel 2 millió ügyfelét szolgálják ki.

Az Allianz Bank Zrt.-ben fennálló részesedésének ellenértékeként az Allianz Hungária Biztosító Zrt. kisebbségi részesedést kapott az FHB Jelzálogbank Nyrt.-ben, valamint további 1,1 milliárd forintot. Ezzel az Allianz Hungária Biztosító Zrt. tovább - mintegy 12 százalékra - növelte már fennálló összes részesedését az FHB Jelzálogbank Nyrt.-ben.

A tranzakciót a zárást megelőzően mind a Gazdasági Versenyhivatal, mind a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete engedélyezte.



Rovatok