Index Vakbarát Hírportál

A vendéglátósoknak nem tetszik az egységes étkezési utalvány

2010.10.29. 14:19

Komoly károkat okozhat a magyar vendéglátó szektorban több tízezer embernek munkát adó kis- és középvállalkozásoknak az egységes étkezési utalvány bevezetése, ezért a Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) annak megbontását javasolja - közölte Háber Tamás a szervezet elnöke közleményben.

A legnagyobb vendéglátóipari érdekképviseleti szervezet azt kifogásolja, hogy a kormány által benyújtott, az adózásra vonatkozó törvényjavaslat azonos módon kezeli a hideg- és melegétkezési utalványt, ez egységes utalvány bevezetését jelenti, amely élelmiszervásárlásra és éttermi, munkahelyi étkezésre egyaránt felhasználható lesz és így annak nagy részét várhatóan a multinacionális bevásárló láncokban használják majd fel.

A szervezet azt javasolja, hogy a törvény válassza ketté a kedvezményes havi 18 ezer forintos juttatási keretet 12 ezer forintos meleg étkezési és emellett - ezzel egyidejűleg adható - 6 ezer forintos hideg étkezési juttatási keretekre. Matolcsy György nemzetgazdasági miniszterhez is eljutatott javaslathoz néhány nap alatt közel négyszáz étterem csatlakozott - hangsúlyozzák.



Rovatok