Index Vakbarát Hírportál

Nem minősítik le a Molt

2012.01.10. 20:03

Nem érinti Magyarország szuverén adósbesorolásainak nemrégiben bejelentett leminősítése a Mol osztályzatait, a magyar olajipari cég pénzügyi helyzete szilárd - közölte kedden Londonban a Fitch Ratings. A Mol így megtarthatja befektetésre ajánlott minősítését.

Kedden egy negatív hírt is napvilágot látott a Mol háza tájáról. A Román Versenyhivatal tájékoztatta a Mol Romániát a román kőolajipari vállalatok  ügyében lefolytatott vizsgálatának eredményeként hozott döntéséről. A Versenyhivatal  feltételezése szerint a versenyjogi szabályok megsértése történt, amikor 2008-ban az ECO Premium néven ismert ólompótló adalékanyagot tartalmazó benzint egységesen kivonták a román üzemanyagpiacról.

A Román Versenyhivatal döntése értelmében, az érvényes versenyjogi szabályozások alapján, a Mol Romániát 80 267 746 lejre (18,5 mn EUR) büntették, ami a vállalat 2010 évi üzleti forgalmának 3 százaléka.  A Mol Románia  kérni fogja a végrehajtás felfüggesztését és a döntést  megtámadja a Bukaresti Fellebbviteli Bíróságon.



Rovatok