Index Vakbarát Hírportál

Csökkent a Metro nyeresége

2012.10.30. 10:26

Németország vezető kereskedelmi vállalatának a kedden ismertetett eredménybeszámoló szerint 346 millió euróra esett a működési eredménye az egy évvel korábbi 563 millióról. Adózás, és a kisebbségi részesedések levonása után 77 millió euró maradt a cégcsoport kasszájában az egy évvel korábbi 190 millió euró nyereséggel szemben. Az értékesítési árbevétel 15,9 milliárd eurót tett ki, alig valamivel többet az egy évvel korábbinál.

A bevétel 2 százalékkal csökkent a társaság legnagyobb piacán, Németországban, illetve 5,4 százalékkal Nyugat-Európában - beleértve Németországot is -, miközben a kelet-európai érdekeltségeknél 6,2 százalékot tett ki a forgalomnövekedés.

Mindamellett a társaság vezetősége tartja magát ahhoz, hogy az év egészében a tavalyival nagyjából azonos lesz az eredmény. 2011-ben 2,37 milliárd euró volt az  üzemi eredmény.A Metro-csoporthoz a névadó nagykereskedelmi áruházak mellett a Media Markt és a Saturn elektronikai áruházlánc, a Real élelmiszerkereskedelmi hálózat, valamint a Kaufhof áruházlánc tartozik.



Rovatok