Index Vakbarát Hírportál

Túl van az olaj ára a mélyponton

2016. március 22., kedd 08:46

Április 17-én találkoznak a tervek szerint a világ vezető OPEC és nem OPEC olajtermelő országai, hogy megvitassák ismét a kitermelés befagyasztásra vonatkozó elképzeléseiket. ezen a találkozón az OPEC főtitkára, Abdullah al-Badri szerint Irán is úgy dönthet, hogy csatlakozik azokhoz, akik az olajpiac stabilizálása érdekében a kitermelési szintek befagyasztását tervezik - írja a Portfolio a Reuters tudósítására hivatkozva.

Al-Badri szerint a találkozó pozitív eredményeket hozhat, jelzései pedig megerősítik, hogy Irán feltehetően nem fogja megakadályozni, hogy egy szélesebb körű együttműködés jöjjön létre a nagy olajtermelő országok között a kitermelési szintek rögzítéséről.

Az OPEC főtitkára szerint az olajnál megvolt a mélypont, az árak tovább emelkedhetnek, amennyiben a túlkínálat mértéke csökkenni tud. Nem számít arra, hogy az olajárak “magas szintre" emelkednek, de mérsékelten magasabb árakat valószínűnek tart. Jelen pillanatban al-Badri szerint az egyedüli probléma a készletek magas, átlag feletti szintje.

Rovatok