Index Vakbarát Hírportál

A gázbizniszért otthagyja a Belvárost Rogán bizalmasa

2019. november 22., péntek 10:42

Távozik a  Belváros-Lipótváros Vagyonkezelő Zrt. igazgatóságából Kertész Balázs ügyvéd, Rogán Antal bizalmi embere - írja a 24.hu. A portál azt írja, az önkormányzat november 8-i alakuló ülésén döntött arról, hogy visszahívja Kertészt a vagyonkezelőből, ez az ülés nemrég nyilvánosságra került jegyzőkönyvéből derült ki. Az önkormányzat nem válaszolt az azzal kapcsolatos kérdésekre, hogy Kertésznek  miért kellett távoznia az igazgatóságból, amelynek 2010 óta tagja volt. 

Ahogy arról a Kertész Balázsról szóló tényfeltáró cikkünkben írtunk 2016-ban, az ügyvéd kulcsszerepet töltött be Rogán Antal és a Belváros ügyeiben, Aulich utcai irodájában pedig rendszeresen találkozott Rogán és Habony Árpád. Kertész még a Fidelitasból ismeri a későbbi V. kerületi polgármestert és minisztert, később pedig Rogán gazdasági jobbkeze, a belvárosi ingatlaneladási rendszer meghatározó figurája és a Rogán körüli ügyvédi háló középpontja lett. A Kertészről szóló díjnyertes Index-cikket itt olvashatják

Az ügyvédet azért nem kell félteni, mert úgy tűnik, a belvárosi ügyek után a gázbizniszben kaphat szerepet.

Kertész nemrég bejegyzett egy Monavis Energy Zrt. nevű, gázkereskedelemmel foglalkozó céget és igazgatósági tag lett a Magyar Szénhidrogénkészletező Szövetség (MSzKSz) két cégében is. Az egyik ilyen cég az MMBF Földgáztározó Zrt., vagyis a stratégiai földgáztartalék tárolását végző cég, amelyből idén nyáron szállt ki az állam. Kertész ebben a cégben az MSzKSz elnökével Bártfai Bélával együtt igazgatósági tag, aki mellesleg az állami vagyonért felelős Bártfai-Mager Andrea férje. A 24.hu forrásai szerint az pedig egy gázkereskedő cégnek komoly előnyökkel járhat, ha a vezetője bent ül a gáztározó cég igazgatóságában, mert így lehet tudni, mikor vannak szabad tárolókapacitások, mikor lehet olcsón vett gázt tárolni addig, amíg drágán el nem lehet adni. 

Rovatok