Index Vakbarát Hírportál

Hol van a panelek Rózsadombja?

2013. augusztus 12., hétfő 17:10

Lakótelep és lakótelep között is van különbség: az árak jelentősen eltérhetnek. Nézze meg, hogy hol mennyibe kerül a magyar panel.

Egy budapesti panel nem feltétlenül drágább, mint vidéken.  Vannak olyan budapesti blokkok, ahol egy lakás kevesebbe kerül, mint mondjuk a nyugati országrészen. Sopronban például 171 ezer forintos négyzetméter áron vették idén a paneleket, ami fővárosi középmezőnynek számít. A Győri 155 ezres átlag is ver jó néhány budapesti lakótelepet.

Budapesten van olyan lakótelep, ahol mindössze 119 ezer forint egy négyzetméter, ez a Havanna . Pedig a több mint 6000 lakásos blokk már nem szegénygettó, sokat fejlődött az elmúlt 20 évben és a KÖKI felújításával a közlekedés is javult.

A Havanna ezzel az árkategóriával is a vidéki középmezőnynek számít, vagyis egyes városok ennél még olcsóbbak. Mindjárt három nagyobb város is becsúszott a 100 ezres négyzetméter árszint alá, Tatabánya, Szolnok és a 94 ezerrel sereghajtó Miskolc. A miskolci Avas lakótelep az ország legolcsóbb blokkja, és egyben az egyik legnagyobb is: 10 és félezer lakásával akkora, mint Eger. Itt lakik kb. a város egynegyede.

A Duna House elemzése szerint a legmenőbb a budapesti Pók utcai lakótelep: itt egy négyzetméter több mint 200 ezer forintba kerül. A 200 ezres ársáv fölé csak Gazdagrét tudott még bekerülni, ahol 206 ezer forint volt tavaly az átlag.

 
 

Rovatok