Index Vakbarát Hírportál

Vegyen magának focipályát Kőbányán!

2013. november 26., kedd 16:14 | tíz éve frissítve

Eladják a Kőér utcai sporttelepet, amit évtizedekig a Budapesti Spartacus SC, majd legújabban a Pénzügyőr SE használt. Van benne lepukkant focipálya és normális kézilabdacsarnok, teniszpálya, birkózóterem. Egymilliárdért hirdeti a tulajdonos Magyar Iparszövetség Szociális Kulturális és Sport Alapítványa, szerintük szállodának is jó lehet a terület.

Árulják a Spartacus Kőér utcai sporttelepét Kőbányán. A több mint hathektáros sportkomplexumban van kültéri focipálya, salakos pályák, kézilabdacsarnok, birkózóterem, fedett teniszpályák és parkoló is. Egymilliárd forintért hirdették meg a külvárosi sporttelepet, ahol a focipályák eléggé lerohadtak, de a teniszpályák és a fedett épületek rendben vannak.

A területhez jár ugyanis 15 teniszpálya, amiből 7 fedett, kézilabdacsarnok kisebb nézőtérrel és öltözőkkel, birkózóterem és fitneszterem is. A híres Kőér utcai uszoda egyébként nem tartozik ide.

Megveheti a Pénzügyőr is

A komplexum 1952-től a Spartacus által használt sporttelep volt, tulajdon szerint a rendszerváltásig az Ipari Szövetkezetek Országos Szövetségéé. 1990 után is segítette még egy darabig a klubot a jogutód Magyar Iparszövetség Szociális Kulturális és Sport Alapítványa, majd 1997-ben a területet megkapta a szövetség alapítványa. A szerződés része volt, hogy 15 évig működtetni kell a sporttelepet, de ez tavaly decemberben lejárt.

A Spartacus közben becsődölt, de idén év elejétől a Pénzügyőr SE használta a területet, akiknek több szakosztályuk van a Szpari-telepen, és idén áprilistól határozatlan időre bérbe is vették a teljes sportközpontot.

Így akár ők is lehetnek az új vevők. Annál is inkább, mert a kézicsarnokban végezték a NAV-osok és a pénzügyőrök  „intézkedéstaktikai” képzését. Leginkább azért is mentek oda, hogy gyakorolják a jogszerű és balesetmentes bilincseléseket, mondta Nagy József, a Pénzügyőr SE ügyvezetője. Közel 30 milliós fejlesztést is végeztek ezért a csarnokon: kicserélték a nyílászárókat, festettek-mázoltak, vagy épp profi műanyagborítást tettek a nagyterembe. 

Nagy József elmondta, hogy elővásárlási joguk van, de egyelőre viszonylag távolinak tűnik, hogy meg is tudják venni a sportpályát, mivel érdemben kevesebbet szeretnének fizetni a érte.

Szálloda is lehet

Az eladó, a Magyar Iparszövetség Szociális Kulturális és Sport Alapítványának elnöke, Tokár István szerint az ingatlant egyben próbálják eladni, de legfeljebb ketté lehetne bontani.

A hirdető szerint szállodának is átépíthető a terület, de a sportcentrum egyébként szerepelt már autókereskedésként is. Az új vevőnek a sporttörvény szerint meg kell majd egyeznie a Pénzügyőrrel is, ha rögtön átépítené a területet, azaz hasonló helyet kell biztosítania egy átmeneti ideig a kitett szakosztályoknak – mondta még Nagy József. Ezt az eladó cáfolja, álláspontjuk szerint "az ingatlant jelenleg, határozatlan idejű bérleti szerződés alapján a Pénzügyőr SE használja. A bérleti szerződés felmondható. A bérleti szerződés megszűnése esetén, a bérbeadó tulajdonosnak semmilyen elhelyezési kötelezettsége a bérlő felé nincsen."

Rovatok