Index Vakbarát Hírportál

Emelkedik a lottó ára

2010. január 6., szerda 10:23 | aznap frissítve

Tizenkét és fél százalékkal, kétszázról kétszázhuszonöt forintra emelkedik a heti lottószelvények ára február elejétől, közölte szerdán honlapján a Szerencsejáték Zrt. A részvételi díj emelkedésével arányosan a nyeremények összege is növekedni fog.

Az áremelés oka elsősorban a megnövekedett szervezési-, gyártási- és működtetési költségek (például az energia-, és alapanyag drágulása). "Nagyjából két évente csinálunk ilyen inflációkövető áremeléseket, ezelőtt két évvel 175 forintról emelkedtek 200-ra a szelvények árai" – mondta Somorai László, a Szerencsejáték Zrt. marketing igazgatója.

A társaság február első hetétől emeli a heti szelvények árát. Az ötöslottónál első alkalommal február 7-én (vasárnap), a hatoslottónál február 8-án (hétfőn), a skandináv lottón pedig február 11-én (csütörtökön) kell az új, 225 forintos árat fizetni. Az öthetes játékoknál az emelt díjat már januárban bevezetik: január 10-től drágul az ötöslottó, január 11-től a hatoslottó, január 14-től a skandináv lottó.

A részvételi díj emelkedésével arányosan növekedni fognak a nyeremények is. "A nyeremények és a megjátszott alaptételek összefüggésben vannak, leginkább azt tudjuk kifizetni nyereményként, amit az emberek a szelvényekre költenek" - mondta Somorai László. Előzetes becslések szerint például az ötöslottó kéttalálatosai 100-150 forinttal, a háromtalálatosok akár 1000 forinttal is felülmúlhatják a jelenleg szokásos nyereményeket. A marketingigazgató szerint a válság miatt nem vesznek kevesebb szelvényt az emberek.

Rovatok