Index Vakbarát Hírportál

Mit tegyen, aki Mercedes-gyárat üzemeltetne?

2010. március 9., kedd 15:52

A Daimler AG nemzetközi versenyben választ fővállalkozót a Kecskeméten felépítendő gyára teljes körű üzemeltetéséhez – közölte kedden az ITD Hungary. A magyar befektetési ügynökség a Bács-Kiskun megyei iparkamarával hazai létesítmény-üzemeltetési vállalkozások számára szakmai fórumot szervez.

Az ITD Hungary rendezvényének célja, hogy a lehető legtöbb hazai vállalkozás, mint potenciális beszállító, bemutatkozási lehetőséghez jusson, és bekerüljön a versenyző multinacionális cégek látókörébe, elősegítve ezzel a hazai létesítménygazdálkodási szektor fellendülését. Az ágazat fejlődése nem csak új munkahelyek teremtését, hanem magasabb színvonalú, a nemzetközi normáknak is megfelelő szolgáltatási struktúra kialakítását jelentené.

A hazai létesítmény-üzemeltető vállalkozások közül többek között egy tevékenységre, minőségre, gazdasági-pénzügyi stabilitásra, nyelvismeretre vonatkozó kérdőív kitöltését követően több mint 70 cég került kiválasztásra, akiknek lehetősége nyílt részt venni a kecskeméti eseményen.

A Fórum keretében a Mercedes Benz Manufacturing Hungária Kft ügyvezető igazgatója ismertette a projektet, majd a cég üzemeltetési és beszerzési vezetői adtak tájékoztatást a leendő feladatokról és elvárásokról. Ezt követően a befektető által kijelölt 10 nemzetközi létesítmény-üzemeltetési vállalat mutatkozott be rövid prezentáció keretében. A délután folyamán zajló üzletember találkozón lehetőség nyílt arra, hogy a haza vállalatok képviselői személyes kétoldalú megbeszéléseket folyatassanak velük a jövőbeni lehetséges üzletkötés reményében.

A Daimler néhány napja jelentette be, hogy a gazdasági válság ellenére sem módosította a kecskeméti beruházással kapcsolatos terveit. Eszerint az első magyar gyártású Mercedesek 2012-ben gördülnek le a kecskeméti gépsorokról.

A magyarországi gyár egyes épületrészeinek kivitelezése már megkezdődött, s ezzel egy időben a munkaerő-felvétel is elindult. A beruházásban már most is több magyar cég vesz részt, például a KÉSZ Építő Zrt., amely a lakkozóüzem, az irodaház és a központi épület kivitelezését végzi.

Rovatok