Index Vakbarát Hírportál

Az FHB átvenné az Allianz Bank részvényeit

2010. június 17., csütörtök 09:41

Az FHB Jelzálogbank részvénycserével átvenné az Allianz Hungária Biztosítótól az Allianz Bank Zrt. részvényeinek 100 százalékát - ez derül ki a két társaság közös közleményéből.

A tervezett tranzakció sikeres lezárása eredményeképpen a kibővített szolgáltatásokat több mint 70 fiókban érhetnék el az Allianz csoport és az FHB csoport ügyfelei.

Az Allianz Hungária Biztosító és az FHB Jelzálogbank csütörtökön írta alá szándéknyilatkozatot hosszú távú kizárólagos stratégiai együttműködés kialakításáról, valamint az Allianz Bank Zrt. tulajdonosváltásáról.

A szándéknyilatkozat alapján kialakítandó hosszú távú stratégiai együttműködés az FHB csoport és a magyarországi Allianz csoport között a banki és biztosítási termékek mellett kiterjedne a két pénzügyi csoport által jelenleg értékesített többi termékre is.

A banki együttműködés keretében az Allianz Hungária Biztosító Zrt. értékesítené az FHB csoport banki, életjáradéki és ingatlan befektetési termékeit, míg a biztosítói együttműködés keretében az FHB Kereskedelmi Bank fiókhálózatán keresztül értékesítené a magyarországi Allianz csoport biztosítói, nyugdíj- és egészségpénztári, valamint befektetési termékeit. Az Allianz csoport és az FHB csoport kizárólagosságot vállalna az egymás termékeinek értékesítésére.

A további tárgyalások után a végleges szerződéseket várhatóan 2010. július hónapban aláírják a felek. A két fél megállapodott, hogy a tranzakció jelen fázisában az ügylet egyéb részleteiről további információt nem közölnek.

A társaságok közlése szerint július 1-jei hatállyal új vezérigazgató irányítja az Allianz Bank Zrt.-t Kozák Judit, az eddigi vezérigazgató-helyettes személyében, aki Hegyi Gábort a társaság eddigi elnök-vezérigazgatóját váltja.

Rovatok