Index Vakbarát Hírportál

Folytatódik a tisztogatás az Államkincstárban

2010. június 23., szerda 11:02 | aznap frissítve

Nemcsak az elnök, hanem az eddigi elnökhelyettesek sem maradhattak a Magyar Államkincstárban, új arcokat ültetett a helyükre a felügyelő szerv Nemzetgazdasági Minisztérium. A tárca erről semmiféle közleményt nem adott ki.

Nemcsak új elnöke, de két új elnökhelyettese is van mostantól a Magyar Államkincstárnak. Mint tegnap megírtuk, június közepétől Kis Ágnest Kotán Attila váltotta az elnöki székben. A héten pedig elküldték Gárdos Csaba általános elnökhelyettest és Andó Ágnes elnökhelyettest – tudta meg az Index. Az általános elnökhelyettes Árvai Csaba lett, az elnökhelyettesi pozíciót pedig Berczik Ábel tölti be. Ahogyan az elnököt, úgy őket is Matolcsy György miniszter nevezte ki.

Árvai és Berczik eddig a – most feldarabolt és a nemzetgazdasági csúcstárcába beolvasztott – Pénzügyminisztériumban dolgozott, előbbi az ágazati fejlesztési és finanszírozási főosztály vezetője volt, utóbbi pedig a költségvetési és pénzügypolitikai főosztály helyettes vezetője volt.

Külön érdekessége a személycseréknek, hogy az elnökváltásról csak jóval cikkünk megjelenése után, információnkat megerősítve, tegnap délután adott ki közleményt az Államkincstárat felügyelő, Matolcsy György által vezetett Nemzetgazdasági Minisztérium. Bár akkor már a kincstárban dolgozókkal közölték, hogy a két elnökhelyettes személye is megváltozik, de ezt a minisztérium nem tartotta fontosnak közölni a sajtónak eljuttatott tájékoztató anyagában. Lapunk most megkereste a Matolcsy-minisztériumot az elnökhelyettesi posztokon történt váltásról. Cikkünk megjelenése után a tárca újfent megerősítette információnkat, de arra a kérdésünkre nem kívántak reagálni, hogy a tegnapi közleményükben miért nem tértek ki az elnökhelyettesi posztokon történt váltásra.

Könnyen lehet, hogy a személycsere-hullám nem áll meg itt. A Magyar Államkincstár honlapjáról nemrég levették a főosztályvezetők, -helyettesek, és osztályvezetők nevét, elérhetőségét tartalmazó táblázatot, ami arra is utalhat, hogy sokuknak útilaput köthetnek a talpára.

Rovatok